Η Χαρά Δρακουλάκη μιλάει αποκλειστικά στην Έρικα Τζαγκαράκη

2016-05-03 12:37

 

Η Πριγκίπισσα των Fm,η ευγενική Χαρά Δρακουλάκη,είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα της. «Χαρά» .Η Χαρά του ραδιοφώνου και των εκατοντάδων ακροατών-θαυμαστών της,που την ακολουθούν πιστά και ραδιοφωνικά από την πρώτη μέρα που έπιασε μικρόφωνο στα χέρια της.Απλή,σεμνή,ηθική,μια γυναίκα με αξίες και αξιοπρέπεια,τιμά με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την Κρήτη μας και τις παραδόσεις αυτής.Η Χαρά Δρακουλάκη είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί».Καλός άνθρωπος,όμορφη ψυχή,δοτική και χαρισματική.Θεωρώ ότι είναι μια προσωπικότητα που μέρα με την μέρα μεστώνει περισσότερο,πατά γερά στα πόδια της και κάνει στιβαρά βήματα.Μας έχει χαρίσει χιλιάδες ραδιοφωνικές ώρες και μας έχει ταξιδέψει στο όνειρο αμέτρητες φορές.Στην εκπομπή της έχουν παραστεί μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα από τον χώρο της μουσικής και του στίχου.Κι αυτό γιατί την εμπιστεύονται και ξέρουν ότι θα τους τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Άψογη επαγγελματίας,φιλόξενη τόσο που δεν μπορεί να πάει πιο πάνω,ειλικρινής σαν άνθρωπος .Έχει την στόφα της παλιάς γυναίκας…Εκείνης της γυναίκας που αποπνέει σεβασμό.Προσωπικά την θαυμάζω,την εκτιμώ και αγαπώ τον άψογο χαρακτήρα της! Διαβάστε αυτήν την συνέντευξη και γνωρίστε την Χαρά Δρακουλάκη,την πριγκίπισσα τωνFm που τείνει….να γίνει βασίλισσα!!!!!!!!
Έρικα Τζαγκαράκη
 
 

1) Αγαπημένη μου Χαρά,καταρχήν να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες να μου παραχωρήσεις αυτήν την διαδικτυακή συνέντευξη και κατα δεύτερον να θα σου ζητήσω να μου πείς λίγα βασικά πράγματα για σένα.Αυτά τα γνωστά που ρωτάς κι εσύ στις συνεντεύξεις σου.

    Που γεννήθηκες,από που κατάγεσαι; Που μένεις;

 

Mάλιστα!!Να σ ευχαριστησω κι εγω λοιπόν για αυτή την ξεχωριστή τιμή που μου γίνεται από πλευράς σου και να σου ευχηθώ από καρδιάς να έχεις κάθε επιτυχία στη ζωή σου σε ότι κάνεις να έχεις κουράγιο και να συνεχίσεις να κάνεις όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνεις να είσαι δυνατή και να χεις μόνο υγεία.

Ως αναφορά σ αυτό που με ρωτάς  γεννήθηκα και μεγάλωσα στα χανιά όπου έχω ζήσει και το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου εκεί αναπτύχθηκα επαγγελματικά και κοινωνικά εκεί πήρα τα εφόδια όλα της ζωής και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι νότια του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα   στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Μεσσαράς με τους καταπληκτικούς ανθρώπους της και τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά ήθη και έθιμα

 

2) Έχεις κάνει εκατοντάδες εκπομπές. Είσαι αρκετά χρόνια ραδιοφωνική Παραγωγός. Που; πως; πότε ; και γιατί ξεκίνησε το Ταξίδι στο όνειρο;;

 

Εκατοντάδες εκπομπές!!!Ναι αυτό είναι μια αλήθεια. Μια αλήθεια που αρχίζει να συμβαίνει  γύρω στο 2007 στο Κρητικόραμα  στα Χανιά  επί 4 συνεχή χρόνια για να ακολουθήσει ένα ταξίδι στ όνειρο επί 2 χρόνια στο ράδιο Μοίρες και με μια αποχή ενός χρόνου από το μικρόφωνο  τώρα συνεχίζεται αυτό το ταξίδι στον Ερωτόκριτο . Αυτή η εξέλιξη  έρχεται να μπεί στη ζωή μου τελείως υποσυνηδειτα  απ ότι κρίνω τώρα ανεξάρτητα ότι στην πορεία διαπιστώνω ότι το ραδιόφωνο το ταξίδι στ όνειρο και γενικότερα η ραδιοφωνική παραγωγή με αυτό το χαρακτήρα  είναι  ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για μένα που με κρατάει σε συνεχή αγωνία πότε θα ξεκινήσω να κάνω μια ακόμα επόμενη εκπομπή. Το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο που με έχει κατακτήσει το αγαπάω ιδιαίτερα και μου αφήνει πολύ θετική ενέργεια στη ψυχή μου

 


Με τον Γιώργη Μανωλιούδη

 

 3) Έχεις συνομιλήσει με δεκάδες καλλιτέχνες και ανθρωπους του στίχου,της παράδοσης,της Κρήτης μας.

     Θέλω να μου πεις ποια απο όλες τις ραδιοφωνικές συναντήσεις που έχεις κάνει, σου έμεινε αξέχαστη

     και για ποιο λόγο.

 

Κάθε μια από αυτές τις συναντήσεις έχει το δικό της χαρακτήρα και κάθε μια μου έδωσε διαφορετικά πράγματα. Η διαδικασία σαν διαδικασία μπορεί να έχει κοινά σημεία αλλά αυτά που αφήνει είναι τελείως διαφορετικά. Η ιστορία του κάθε καλεσμένου μου και το πέρασμα του σ αυτό που κάνει διαφέρει από τον ένα στον άλλον όποτε είναι τελείως διαφορετική ως θέμα όπως είναι διαφορετική και η αγωνία στο να γίνει αυτή η συνάντηση. Κάθε φορά είναι σαν να είναι η πρώτη φορά και αυτό μόνο μπορεί να φαίνεται πάντα ίδιο. Αξέχαστες μπορώ να πω ότι θα μου μείνουν όλες ωστόσο σίγουρα κάποιες υπήρξαν σε εξέχουσα θέση γιατί βρέθηκα να παίρνω πληροφορία και άποψη από ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη πορεία και ιστορία στο έργο τους…και δεν θα ήθελα να αναφερθώ μεμονωμένα γιατί σ όλες αυτές τις συναντήσεις υπήρξε μεγαλείο, αληθινή έκφραση και προ πάντων έγιναν από ψυχής για την ψυχή……

 


Με τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη

 

4) Με ποιόν άνθρωπο θα ήθελες να ξανασυναντηθείς ραδιοφωνικά κάποια στιγμή και θέλω να πεις επίσης αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο, που θα ήθελες να καλέσεις στην εκπομπή σου, αλλά για κάποιο λόγο δεν το έχεις ακόμα καταφέρει;

 

Με όλους θα ήθελα να ξανασυναντηθώ γιατί με όλους θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα πράγματα αλλά αφού επιμένεις να σου δώσω ένα όνομα θα σου έλεγα τον μεγάλο στιχουργό και άνθρωπο Γιώργο Καράτζη. Και το γιατί? Πριν την συνάντηση μας στο ραδιόφωνο υπήρξε μια μεταξύ μας συνάντηση στο σπίτι σου στη Στεφάνα στο Μελιδοχώρι. Η συνάντηση κράτησε περίπου 5 ώρες που μέσα σ αυτό το 5ωρο ξεδιπλώθηκε όσο μπορούσε περισσότερο το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου και της οικογένειας του. Αυτό που με άφησε άφωνη σε όλη μας την συζήτηση ήταν η αύρα του . Όταν ήρθε η ώρα να φύγω ένιωσα τόσο πλήρης μέσα μου που αυτό θα μου μείνει αξέχαστο σ όλη μου τη ζωή. Να τον έχει πάντα ο θεός καλά.

Μια συνάντηση που δεν έχει γίνει ενώ έχει συμφωνηθεί όταν κάποια στιγμή παρέμβηκε στην εκπομπή που είχα καλεσμένο μου τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη και αυτό λόγο απόστασης είναι με τον επίσης  πολύ μεγάλο και σπουδαίο συνθέτη  Γιάννη Μαρκόπουλο. Εύχομαι να προκύψει στην πορεία και να γίνει πραγματικότητα.

 

 

5) Έχει υπάρξει κάποια στιγμή κατά την διάρκεια κάποιας εκπομπής να έρθεις σε δύσκολη θέση;

 

Πάντα υπάρχουν περιπτώσεις που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι περιπτώσεις πάντα είναι κακές…

 

6) Αν σου ζητούσα  να μου πείς μερικά ονόματα συναδέλφων σου που θαυμάζεις θα μου έλεγες ορισμένα;

 

Εδώ έρχεται να μπει το συναίσθημα το προσωπικό σε συνδιασμό με την αισθητική αλλά και την αντικειμενικότητα. Όλα αυτά μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Ανεξάρτητα λοιπόν από όλα αυτά θα σου πω ότι υπάρχουν κακές εκπομπές που μ αρέσουν και καλές που δεν μ αρέσουν. Είναι λίγο οξύμωρο αυτό αλλά συμβαίνει…….! Τι εννοώ μ αυτό. Όταν ακούω μια εκπομπή προσπαθώ να δω τα όποια καλά στοιχεία έχει να μου δώσει σαν ακροατή. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το  μουσικό μέρος η διατύπωση  του λόγου αλλά και η συμμετοχή των ακροατών ενεργά. Αυτά τα πράγματα μπορούν να καταστήσουν ένα συνάδελφο-εκπομπή καλό η κακό. Σίγουρα υπάρχουν καλές εκπομπές που μου αρέσουν πολύ. Επέτρεψε μου να αποφύγω ονόματα ώστε να αποφύγω και ενδεχόμενες αντιδράσεις……..

 

7) Εχεις δεχτεί πισώπλατες μαχαιριές; Αν ναι..πόσο γλυκά πονούσε το μαχαίρι;

 

Όπως λέει και το τραγούδι <<γλυκά πονούσε το μαχαίρι έσταζε μέλι η μαχαιρία >> χαχαχα ...

 

8) Τι είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν για εσένα;

 

Χμμμμμμμ  πολλά είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε για τον άλλο. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που δεν γνωρίζει κάποιος για μένα αλλά σίγουρα θα ήθελα να γνωρίζει ότι στην ιδιοσυγκρασία μου και στον χαρακτήρα μου δεν υπάρχει το στοιχείο του κακού. Εκείνος που ενδεχομένως με πειράξει απλά θα αποχωρήσει από το περιβάλλον μου.

Κοιμάμαι με ήσυχη την συνείδηση μου για τις πράξεις μου.

 


Με τον Μανώλη Κακλή

 

9) Θα σου λεω λέξεις κι εσύ θα μου απαντάς με το πρώτο συνειρμό που θα σ έρθει στο νου...

 

             Fm: Ταξίδι…

 

             Καλλιτέχνης : Απροσδόκητο….

 

             Δόξα: Αδιάφορη……

 

             Γυναίκα: Διάολος…. χαχαχαχα

 

             Φωτιά: Καταστροφή….

 

             Αρετή: Μεγαλείο….

 

             Φόβος: Κακό….

 

             Γάμος: Λαχείο….χαχαχα

 

             Μοναξιά: Απολογισμός…

 

            Χρήμα: Πούντο?....χαχαχα

 

            Σκέπη: Καταφύγιο…

 

            Υποκρισία: Σιχαμερή….

 

10) α) Τι αγαπάς στους ανθρώπους; β) Τι δεν συγχωρείς στους άλλους; γ) Τι σημαίνει για σενα ευτυχία;

 

Πάρα πολλά  αγαπώ κι κάποια  από αυτά είναι  είναι η ειλικρίνεια η ευγένεια και η τιμιότητα, αντιπαθώ και δεν συγχωρώ τη προδοσία ….και ευτυχία …είναι για μένα  μικρές όμορφες στιγμές.

 

11) Χαρά Δρακουλάκη,το παιδί που ήσουν κάποτε...θα είναι άραγε υπερήφανο για την γυναίκα που είσαι σήμερα;

 

…το παιδί που ήμουν κάποτε ήταν ένα ατίθασο αγοροκόριτσο που έπαιζε με μια σφεντόνα και γύριζε το χωριό νομίζω ότι θα είναι υπερήφανο… Που να το φανταζόταν ότι τ αγοροκόριτσο θα γίνει γυναίκα.

 

12) Τι σημαίνει για σένα Παράδοση;

 

Όλα αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας και έχουμε χρέος να τα σεβαστούμε και να τα κρατήσουμε ζωντανά……

Ποιο απλά η Ιστορία μας σαν λαός.

 

13) Ποια είναι η σχέση σου με την παραδοσιακή μουσική;

 

Ο παππούς μου ήταν Ριζίτης, τραγουδούσε και έγραφε. Αυτό είχε σαν συνέπεια να γαλουχηθώ και να αγαπήσω την παραδοσιακή μουσική του τόπου μου.  Είναι κομμάτι της ιστορίας μας .

 


Με τον Βασίλη Σκουλά

 

 

14) Ποιά είναι η γνώμη σου για την κρητική μουσική σήμερα;

 

Υπάρχουν αρκετά καλές παραγωγές αλλά και αρκετά κακές.

Υπάρχουν αρκετοί σοβαροί καλλιτέχνες αλλά και αρκετοί  χαμηλής αισθητικής που θεωρώ ότι προσβάλουν και τη μουσική και το όργανο καθώς επίσης και τον άνθρωπο και την Κρήτη γενικότερα.

 

15)  Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στο χώρο ,τι θα ήταν αυτό;

 

Θα ήθελα να υπάρχει μια σχολή Ραδιοφωνικών παραγωγών για όλους έμας που κάνουμε το ψώνιο μας και αυτό που αγαπάμε ώστε να έχουμε  μια στοιχειώδη σπουδή και γνώση  σ αυτό που κάνουμε, γιατί ως γνωστό όλοι μας πήραμε ένα μικρόφωνο και το παίζουμε ραδιοφωνικοί παραγωγοί…

 

16) Τι θα ήθελες να λένε για σένα 20 χρόνια μετά;Ποιο είναι το στίγμα που θέλεις να αφήσεις στον χώρο του ραδιοφώνου;

 

Θα ήθελα να λένε ότι δεν πρόσβαλα το ραδιόφωνο και τη μουσική του τόπου μας μέσα από τις μουσικές μου επιλογές και προβολές, και το στίγμα είναι ότι κάποτε κάναμε ένα ταξίδι στ όνειρο με σεβασμό στον χώρο του ραδιοφώνου.

 

 

17)  Στη ζωή όλων μας υπάρχουν κομβικές στιγμές που προσδιορίζουν την πορεία μας.

       Ποιά ήταν η δική σου κομβική στιγμή;

 

Αν εννοείς την πορεία μου στο ραδιόφωνο που μάλλον αυτό εννόεις θα μπορούσα να πω ότι κομβική στιγμή ήταν εκείνη, που ένας καλός φίλος και άνθρωπος του ραδιοφώνου που έχει τον Venus FM στα Χανιά , ο Γιάννης  Χριστοδουλάκης μίλησε στο φίλο του Γιάννη Στρατάκη στο  Κρητικόραμα και έτσι άρχισε το ταξίδι στο όνειρο.. Στο σημείο αυτό νιώθω να αναγνωρίσω την βοήθεια που πήρα από τον Κωστή τον Γουβεράκη τον δάσκαλο μου όπως τον φωνάζω και να τον ευχαριστήσω από καρδιάς γι αυτά που μου έμαθε.

 

18) Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο στο ραδιόφωνο;

 

Το Άγνωστο….

 

19) Για ποιό λόγο θα εγκατέλειπες τον κόσμο των Fm;

 

Όταν θα ένιωθα ότι δεν μπορώ να το κάνω άλλο…

 

20) Θέλω να μου εκφράσεις με μια σου μαντινάδα όλη τη ζωή σου

 

Να σέβεσαι να εκτιμάς  όμορφους να χεις τρόπους

Πράγματα απλά τους κάνουνε σπουδαίους  τους ανθρώπους

(Μαντινάδα της αγαπημένης φίλης Βούλας Χανιωτάκη)

 

 

21) Αν έγραφες ένα βιβλίο,τι τίτλο θα του έδινες και σε ποιον θα το αφιέρωνες

 

Δεν θα έγραφα ποτέ ένα βιβλίο. Δεν έχω συγγραφικό οίστρο.

 

22) Έχεις κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπο σου; Και αν ναι ποιός είναι αυτός και γιατί τον θεωρείς πρότυπο;

 

Τον αγαπημένο και αξέχαστο πατέρα μου και την αγαπημένη μου μάνα ..γιατί εκείνοι πρέπει να είναι τα πρότυπα μας..!!!

 

23) Ποιές ειναι οι προτεραιότητες σου στην ζωή;

 

Η οικογένεια μου και μόνον αυτή με ότι συνεπάγεται οικογένεια.

 

24) Tι δεν θα 'κανες επειδή δεν θα 'θελες να στο κάνουν;

 

Ζημιά και κακό στον άλλο!

 

25) Πες μου μια αγαπημένη σου συνήθεια και μια που θα προτιμούσες να μην υπάρχει

 

Να είμαι με ανθρώπους που αγαπώ μια όμορφη και γλυκιά συνήθεια και η συνήθεια που δεν θα ήθελα να υπάρχει  είναι ο καφές. Πίνω πολλούς κι αυτό είναι μια πολύ κακή συνήθεια

 


Με τον Νίκο Σωπασή

 

 

26) Aν μπορούσες με έναν μαγικό τρόπο να γύριζες πίσω την ζωή σου, υπάρχει κάτι το οποίο θα απέφευγες να κάνεις;

 

Θα απέφευγα να εμπιστεύομαι ανθρώπους από το πρώτο λεπτό! Ήμουν αφελής σ αυτό κάποιες φορές στη ζωή μου.

 

27) Ποιές αισιόδοξες φράσεις επαναλαμβάνεις καθημερινά;

 

Το σ αγαπώ….

 

28) Ποιό πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση  η μια  ισορροπημένη φιλία;

 

Η ειλικρίνεια ο σεβασμός και η αμοιβαιότητα σε αυτά.

 

 

29) Yπάρχει κάποιο μάθημα ζωής που έχεις πάρει και θα ήθελες να μοιραστείς με τους άλλους;

 

Κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό και η θάλασσα θα στο φέρει πίσω..

 

30) Μιά ευχή

 

Υγεία και αγάπη σε όλους μας. Και ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και όλο το κόσμο

 

31)Χαρά μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Αν έπαιρνες εσύ αυτήν την συνέντευξη από την Χαρά Δρακουλάκη,τι θα την ρωτούσες που πιθανόν δεν ρώτησα εγώ;

 

Εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ συνέντευξη από την Χαρά Δρακουλάκη!!!!!!! χαχαχαχα……

Όλα καλά αγαπημένη μου Έρικα σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανες ..Να είσαι πάντα καλά και να μείνεις πάντα υπέροχη  με την ψυχή στη θέση της καρδιάς….!!!!!!!

 

Συνέντευξη:Έρικα Τζαγκαράκη

Facebook profile Χαράς Δρακουλάκη:www.facebook.com/profile.php?id=100009385052121