Κεϊκ με μήλο και καρύδα ...της Έρικας Τζαγκαράκη (χωρίς μίξερ)
Κεϊκ με μήλο και καρύδα
Υλικά :
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμα)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
3 αβγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού ινδική καρύδα
λίγες σταφίδες σουλτανίνα
λίγη καρυδόψιχα
3 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
4 μικρά μήλα η 2 μεγάλα κομμένα σε κυβάκια
άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε βαθύ σκέυος βάζουμε με την σειρά που αναφέρονται τα 5 πρώτα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με μεγάλο ανοξείδωτο αναδευτήρα χειρός,μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν παχύρευστος χυλός.
Κατόπιν προσθέτουμε το ινδοκάρυδο,τις σταφίδες χωρίς να τις αλευρώσουμε,όση καρυδόψιχα επιθυμούμε σε μικρά κομματάκια,την κανέλα και τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά μικρά κυβάκια.
Ανακατεύουμε καλά και πάλι και λαδώνουμε μια παραδοσιακή φόρμα για κεικ. Πασπαλίζουμε την φόρμα με λίγο αλεύρι και την γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε (χωρίς προθέρμανση του φούρνου) στους 170 στο πάνω κάτω και αέρα.
Στα 40 -45 λεπτά βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κεικ και αν βγει στεγνό ,το γλυκό είναι έτοιμο.
Αν όχι ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.
Το κεικ πρέπει να είναι ζουμερό και όχι πολύ σφιχτό.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε πιατελα και περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι το κεικ να μπορεί να αποκολληθεί από τα τοιχώματα της φόρμας.
Πασπαλίζιουμε με άχνη και ....καλή μας όρεξη !!!!!